Týr Logo

IT-säkerhetsspecialist / Teknisk Säkerhetsgranskare (pentest)

Är du en lösningsfokuserad person som vill vara med och bidra till att höja Sveriges förmåga att motstå cyberangrepp? I rollen som Teknisk Säkerhetsgranskare hos oss får du chansen att göra just det, och samtidigt ha ett väldigt roligt och utvecklande jobb.

Uppdragsplacering: Stockholm, Linköping, Norrköping, Luleå, Örnsköldsvik, Umeå

Kontor: Hemarbete i stor utsträckning, i dialog med kund, men också jobb som av säkerhetsskäl måste göras på plats, ofta hos uppdragsgivaren, men även i våra kontorslokaler på 22a våningen i DN-skrapan vid västerbroplan i centrala Stockholm.

DIN ROLL SOM TEKNISK SÄKERHETS- GRANSKARE

Din övergripande uppgift som Teknisk Säkerhetsgranskare kan innebära att du arbetar med uppdragsgivarens säkerhetslösningar, infrastruktur eller produkter i såväl kortare som längre uppdrag.

Uppdragsgivarna finns inom försvar, privat näringsliv samt verk och myndigheter. Våra uppdragsgivare står inför stora utmaningar och teknikskiften. De behöver kvalitetssäkra dagens system för att kunna möta nutidens och framtidens säkerhetskrav. Din uppgift blir att hjälpa uppdragsgivarna att verifiera sin infrastruktur för hantering av sekretessbelagd information, formulera krav på tekniska förbättringar, genomföra penetrationstester eller säkerhetsgranskningar.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som redan jobbat några år som Teknisk Säkerhetsgranskare eller från en liknande roll där du arbetat med penetrationstester och/eller säkerhetsarkitektur. Du vill få möjligheten att utvecklas tillsammans med kunniga kollegor i en kreativ och utmanande miljö där man satsar stort på kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.

Vi ser gärna att du har ambitioner om att bli mer fristående genom att starta egen underkonsultverksamhet inom nätverket, men det är inget krav. Du som söker har en utbildningsbakgrund inom IT samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Certifikat inom IT-eller informationssäkerhet, till exempel OSCP eller motsvarande, är meriterande.

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att jobba med eller i verksamheter som berörs av säkerhetsskydd. Kunskaper kring säkerhetsskydd och känsliga miljöer framförallt kopplade till både Polismyndigheten (PMFS) och Försvarsmaktens (KSF) krav på informationssystem är meriterande. Som Teknisk Säkerhetsgranskare förväntas du både kunna verka i grupp och bedriva arbete självständigt hos kund.

Som person tror vi att du är noggrann och prestigelös. Du är strukturerad i ditt arbete och ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att arbeta både i grupp men också självständigt.

Våra befattningar omfattas av vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Det innebär att du kan behöva genomgå säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen och med krav på ett svenskt medborgarskap.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.

KOM & BLI EN DEL AV ETT VÄXANDE NÄTVERK AV SPECIALISTER

På Týr Cyber Defense ger vi dig möjlighet att växa i en företagskultur och nätverk som uppmuntrar samt ger stöd till både personlig och professionell utveckling (som anställd eller som egen/underkonsult), samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag. Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på nutidens och framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom försvarsindustrin, digitalisering, autonomi, cyber security och kritisk infrastruktur.